Speciaal boekje voor de Rozenkransgebeden

dinsdag 5 mei 2020

Brief van Paus Franciscus

voor de

meimaand 2020

Beste broeders en zusters,


De maand mei nadert, waarin het volk van God zijn liefde en verering voor de Maagd Maria
uitdrukt. Deze maand is het de gewoonte om thuis met de familie de rozenkrans te
bidden. De beperkingen van de pandemie hebben ons"gedwongen" om het huiselijke aspect tot uitdrukking te brengen, ook vanuit spiritueel oogpunt.


Daarom wil ik iedereen uitnodigen om opnieuw te ontdekken hoe geweldig het is om in mei thuis de rozenkrans te bidden. Je kunt dit samen of voor jezelf doen; houdt rekening met beide opties en beslist wat beter is in uw omgeving. Er is in ieder geval een geheim hoe het moet: in eenvoud. En het is gemakkelijk om goede gebedssjablonen te vinden die u kunt volgen, zelfs op internet.


Ik bied u ook de teksten van twee gebeden aan de Heilige Moeder aan, die u aan het einde van de rozenkrans kunt bidden en die ik zelf in mei in de geest met u zal bidden. Ik voeg ze toe aan deze brief zodat ze voor iedereen beschikbaar zijn.


Beste broeders en zusters, als we samen met het hart van Maria, onze moeder, naar het aangezicht van Christus kijken, zal dit ons steeds meer als een geestelijk gezin verenigen en ons helpen deze beproeving te over- winnen. Ik zal voor u bidden, vooral voor degenen die het meest lijden, en bid alstublieft voor mij. Ik dank u en zegen u uit de grond van mijn hart.

Paus Franciscus

 

Het pastorale team heeft speciaal voor u een boekje samengesteld om u te helpen bij het bidden van de rozenkrans. U kunt het boekje hier downloaden.

Nieuwsberichten

Handige links