Op 1 en 2 november is het Wereld Jongeren Dagen-kruis in Cuijk en Katwijk.

maandag 31 oktober 2022


In de zomer van 2023 worden de Wereld Jongeren Dagen (WJD) in Lissabon gehouden. Om hier aandacht aan te geven reist een replica van het houten WJD-kruis van 14 oktober tot en met 6 november door alle bisdommen van Nederland. Wil je tijdens een etentje meer te weten komen over de reis of de sfeer van de WJD komen proeven tijdens een bezinningsmoment bij de grot, je bent van harte welkom!

 

Wereld Jongeren Dagen kruis

Het vier meter hoge kruis, gemaakt in Nederland, is deze zomer door een groep studenten van de Katholieke Studentenvereniging Nijmegen naar Rome gebracht. In Rome is het WJD-kruis gezegend voor de pelgrimstocht die van 14 oktober tot en met 6 november door Nederland trekt. Op deze pelgrimstocht reizen jongeren met het WJD-kruis mee. Onderweg doen ze verschillende plekken aan en op elke plek is er een activiteit waar jongeren aan kunnen sluiten. De meereizende jongeren hebben WJD-ervaring en delen hun verhaal graag met geïnteresseerden.

 

Cuijk

Op 1 november komt  het WJD-kruis vanuit Maastricht naar Cuijk. We verwachten dat het WJD kruis en zijn begeleiders tegen 13.30 uur in Cuijk in de Sint Martinuskerk te verwelkomen. Het WJD-kruis blijft daar tot 16.00 uur. In de Sint Martinuskerk is gelegenheid om meer informatie te krijgen over de Wereld Jongeren Dagen en de reis hier naartoe die door het bisdom georganiseerd wordt. Om 16.00 uur vertrekt het WJD kruis naar Katwijk voor een avondprogramma.

 

Katwijk

In Katwijk komen we om 16.30 uur aan bij café Van Kempen en is er gelegenheid om de grot en de tuin te bezichtigen. Tegen 17.30 uur gaan we samen eten bij café Van Kempen. Na het eten trekken we met het WJD kruis naar de grot. Om 19.00 uur start daar een bezinningsmoment. Er is muziek, we zingen samen en we zijn samen stil. Natuurlijk is er de gelegenheid om een kaarsje aan te steken bij de grot.

Op 2 november vieren we samen om 10.00 uur de eucharistie in de Sint Martinuskerk in Cuijk, waarna het WJD kruis verder gaat richting Nijmegen.

 

Over de WJD
De WJD zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Hier komen honderdduizenden katholieke jongeren uit alle landen van de wereld samen om elkaar te ontmoeten, vrienden te maken, elkaars cultuur te leren kennen en om het geloof te vieren.

In 1983 heeft paus Johannes Paulus II aan de jongeren van de wereld een houten kruis geschonken om daarmee samen in geloof op te trekken naar de Wereld Jongeren Dagen. Het kruis reist de hele wereld over.

Meer info?
Wil je deelnemen aan de activiteit en de maaltijd, meld je dan uiterlijk 30 oktober a.s. aan via secretariaat@martinuscuijk.nl Gedurende de hele dag zijn er ervaringsdeskundigen en medewerkers van het Jong Bisdom Den Bosch aanwezig om je meer informatie te geven over de reis die vanuit het bisdom naar de Wereld Jongeren Dagen wordt georganiseerd, zie ook www.jbdb.nl.


Reserveer uw plaats


Handige links

livestream