Overweging van de dag van Pater Callistus

donderdag 27 augustus 2020

Evangelie: 24.24-51
Tijd, verantwoordelijkheid, berekenbaar
 
 
Ik kan me de schooldagen herinneren waarop we, aan het begin van het semester, mensen naar de bibliotheek zagen gaan en we dachten; ‘Waarom?’, er is nog tijd, "We hebben meer dan tijd genoeg.’ Dan, een paar dagen voor het examen, zag je een crisis ontstaan, de bibliotheek zat overvol, ‘Er is geen tijd meer.’, wat is er met de tijd gebeurd?
 
 
We waren niet wakker, we waren niet waakzaam, we waren onverantwoordelijk en onberekenbaar met tijd. Tijd is 1 van de grootste middelen die we hebben en iedereen op aarde heeft evenveel tijd in een dag. Sommige weten niet wat ze met hun tijd moeten doen, ze hebben zoveel tijd, geen werk, geen geld, geen ideeën.
 
Sommige weten niet waar ze tijd vandaan moeten halen, ze hebben nog zoveel te doen, zoveel ideeën, zoveel geld. Als je tijd niet goed gebruikt verlies je 1 van de grootste middelen op aarde.
 
 
Het is goed om altijd de tijd in de gaten te houden, onze tijd verbeteren en er waarde aan toe te kennen. Dit vraagt discipline en focus, als we onze hersenen ontwikkelen om creatief, georganiseerd, productief en dynamisch te zijn, worden we productiever met tijd.
 
 
Gebrek aan planning, impulsief leven, een niet gefocust en niet kritische instelling kan amper leiden naar een efficiënt tijdsgebruik.
 
 
Het is goed om zo nu en dan onze gewoontes onder de loep te nemen om er zeker van te zijn dat we het beste kunnen halen aan wat ons is gegeven.
 
Moge God ons redden van verspilling van waardevolle tijd en middelen in Jezus’ naam. Amen

Handige links