Church-Escape in Martinuskerk - Cuijk

maandag 14 januari 2019

Escaperooms zijn sinds enkele jaren een ware hype. In een paar jaar tijd zijn de kamers van waaruit je moet ‘ontsnappen’ door puzzels op te lossen, een zeer populair uitje geworden dat qua populariteit toeneemt.


Escaperooms zijn fysieke ruimtes waarin je je laat opsluiten met een team van bijvoorbeeld vrienden, collega’s of familie. Als team moet je aanwijzingen vinden en raadsels oplossen om zo binnen zestig minuten de code te kraken waarmee je uit de ruimte kunt ontsnappen.

De toenemende populariteit zorgde ervoor dat Patrick Meijer en zijn vrienden van het jongerenkoor uit Geldrop, een katholieke versie bedachten. Zij bedachten een church-escape met puzzels die gelinkt zijn aan het katholieke geloof. Wat deze versie zo bijzonder maakt is dat de fysieke ruimte een kerk is.


"Wat doe je als de koster je opgesloten heeft in de kerk?” De deelnemers dienen al hun kennis en vaardigheden in te zetten om de opdrachten te vinden, op te lossen en de code te kraken. Je hoeft niet katholiek te zijn om de puzzels te begrijpen, maar je leert door de puzzels meer over het gebouw en het geloof. Hierin staat het plezier en teamgeest centraal.

Wij vonden dit idee zo leuk dat we de church-escape naar onze parochie hebben gehaald. De Martinuskerk wordt op 16 en 17 februari 2019 omgetoverd tot een echte escaperoom.


U kunt zich aanmelden via deze link KLIK HIERDaar kunt u uw gegevens achterlaten en uw mogelijkheden opgeven voor de datums en tijden wanneer u aan de church-escape wilt deelnemen. Omdat we veel berichten hebben ontvangen van mensen die deze ervaring op willen doen, vragen wij u meerdere tijden te selecteren. Wij proberen dan zoveel mogelijk groepen de kans te geven om de church-escape te ervaren.

 

Handige links