Kinderopvang: ook de allerkleinsten zijn welkom in de kerk!

 

Gezinnen met hun (kleine) kinderen zijn van harte welkom in alle kerken binnen de nieuwe parochie, ook als dat enige onrust met zich meebrengt: "Laat de kinderen tot Mij komen en houd ze niet tegen!

 

 

Iedere tweede zondag van de maand is er een gezinsviering in de Jozefkerk. Ook de allerkleinsten (0-6 jaar) uit de parochie zijn ook dan welkom in de kerk. Speciaal voor hen is er tijdens deze vieringen kinderopvang. Voor kleine kinderen is het vaak lastig om stil te zijn en stil te blijven zitten, waardoor het voor hen minder fijn en leuk is. Daarom is er in de kerk ook een plekje voor hen waar zij lekker kunnen spelen met elkaar, kunnen knutselen of er wordt bijvoorbeeld een boekje voorgelezen.

 
Minimaal twee vrijwillig(st)ers zijn bij de kinderen aanwezig en zorgen voor hen terwijl u (samen met de andere kinderen uit het gezin) in de kerk zit. U kunt uw kind(eren) voor de viering naar de ruimte brengen (in de Jozefkerk is dit het kantoortje achter de sacristie). Ook is het mogelijk om tijdens de viering nog uw kind(eren) te brengen. Naafloop van de gezinsviering haalt u uw kinderen weer op.

Handige links