Het Heilig Land

Al eeuwen een begrip. Israël is een bestemming die veel mensen minstens één keer in hun leven willen bezoeken. Het bisdom 's-hertogenbosch, in samenwerking met VNB, wil van 12 t/m 22 februari 2016 een 11-daagse bedevaart organiseren om met elkaar in de voetsporen van Jezus het Evangelie tastbaar te laten worden.

 

Programma

Vanaf Schiphol wordt er naar Tel Aviv gevlogen. Per bus trekken we vervolgens in de achtereenvolgende dagen het land door. Te beginnen bij Tiberias om vervolgens onder andere Nazareth, Kana, het Meer van Galilea, Bethlehem en Jericho aan te doen.

 

We gaan op naar Jeruzalem waar we de bijzondere plaatsen uit de Goede Week zullen bezoeken: de zaal van het laatste avondmaal, de olijfberg, de kruisweg (Via Dolorosa) en de Heilig Grafkerk. Dagelijks zal er op één van deze bijzondere plaatsen de eucharistie gevierd worden.

 

Ook andere bezienswaardigheden zoals de Klaagmuur en het Tempelplein worden bezocht.

 

Informatieavonden

Er worden verspreid over het bisdom drie informatiebijeenkomsten gehouden. Op deze avonden wordt toelichting gegeven op het bedevaartprogramma, wordt stilgestaan bij het reizen in het Heilig Land en komen allerlei praktische zaken aan bod.

 

Uiteraard kunt u hier met al uw vragen terecht.

 

Agenda

 

Deze avonden (van 19.30 – 21.30 uur) worden gehouden op:

8 september: bisdomkantoor, Parade 11 in Den Bosch.

5 oktober: parochiecentrum, Kerkstraat 25 in Uden.

21 oktober: parochiezaal, Kloosterdreef 31, Eindhoven.

 

U bent van harte welkom! Wilt u zich aanmelden voor één van deze avonden? Dat kan door een berichtje te sturen naar: avdels@bisdomdenbosch.nl

 

 

Meer informatie en aanmelden

Beide bisdombedevaarten worden georganiseerd door het bisdom van ’s-Hertogenbosch in samenwerking met VNB.

 

Wilt u meer informatie over de bedevaart naar Israël? Neem vrijblijvend contact op met Roosmarie Manders (06) 51 46 55 70, e-mail:roosmarie.manders@vnb.nl of kijk op www.vnb.nl.

 

Achter in de kerken liggen tevens folders van bedevaarten. Ook kunt u contact opnemen met het bisdom of onze parochie.

 

Inschrijven kan via de website: www.vnb.nl, of als u dat prettiger vindt, via een aanmeldingskaart die u inlevert bij de parochie.


Skip Navigation Links.

Handige links