Samen met parochianen vanuit de H. Martinusparochie naar Polen van 20 t/m 28 juni

Als zogenoemde schakel tussen Oost- en West-Europa heeft Polen, mede door haar ligging en rijke geschiedenis, u veel te bieden. Tijdens deze reis ontdekken we, dat naast de bijzondere bedevaartplaats Czestochowa, Polen met haar cultuurschatten, religieuze kunst, natuurschoon, gastvrije mensen, het tot een aangename reisbestemming maakt.

 

Reisprogramma

Tijdens deze 8-daagse busreis zullen we veel mooie en bijzondere plaatsen bezoeken. Op weg naar Polen maken we een stop in het Duitse Fulda waar we de kathedraal bezoeken waarin zich de relieken van de heilige Bonifatius bevinden. Ook prachtige Dresden met zijn vele historische gebouwen en pleinen is meer dan een bezoekje waard.

In Polen bezoeken we Krakau, de stad met de meeste monumenten van Polen die niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. En als u in Krakau bent mag u eigenlijk een  excursie naar de zoutmijn in Wieliczka niet missen. Uiteraard bezoeken we het heiligdom van Czestochowa waar de Zwarte Madonna wordt vereerd en het Heiligdom van Kalawaria Zebrzydowska, de tweede belangrijke bedevaartplaats in Polen. Maar ook Wadowice, met het geboortehuis van paus Johannes Paulus II zal niet overgeslagen worden. Indrukwekkend is het bezoek aan het voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. En op de terugweg bezoeken we de Vredeskerk in Swidnica, die tevens op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De afsluiting van de reis zal in de Duitse bedevaartsplaats Kevelaer plaatsvinden. Kortom, een reis waarin cultuur, historie en geloof een weloverwogen mix vormen.

 

Deelnemers

VNB attendeert u erop, dat een rondreis door Polen vermoeiend en intensief is. Het is noodzakelijk dat u goed ter been bent. In Polen moet vaak een trapje genomen worden, het heeft veelal keien als wegdek en hoge stoepranden. Houd u er rekening mee, dat u ook vaak een paar uur achter elkaar zult lopen met korte pauzes.

 

Heeft u (lichte) zorg nodig, bent u minder mobiel of heeft u een rolstoel nodig?

Ook voor u hebben wij in deze reis mogelijkheden. Informeer hiervoor bij de contactpersoon.

 

Begeleiding

Onder geestelijke begeleiding van onze eigen pastoor Theo Lamers en een ervaren reisleider, willen we samen deze bijzondere reis vanuit onze parochie gaan maken. U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te gaan.

 

Informatie

Wilt u vrijblijvend de folder of meer informatie ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Roosmarie Manders (06) 51 46 55 70 of e-mail: roosmarie.manders@vnb.nl

De folders vindt u ook in alle kerken van onze parochie.


Skip Navigation Links.

Handige links