Martinusfeest 2022: Samen delen is fijn!

donderdag 3 november 2022

 

Met een lampionnenoptocht en een Martinusvuur vieren we  op zaterdag 12 november 2022 om 18.00 uur het Martinusfeest van de Parochie Heilige Martinus in de Sint Martinuskerk in Cuijk.

 

Op verzoek van Sint Maarten wordt er tijdens de viering fruit ingezameld voor zieke mensen in onze parochie. Hiervoor kunnen kinderen fruit (vers of uit blik) meenemen naar de kerk.  Na de viering en bij droog weer is er een lampionnenoptocht en zal Sint Martinus het vuur aansteken.

 

Om kinderen in de gelegenheid te stellen met een mooie lampion deel te nemen aan de lampionnenoptocht organiseert parochie Heilige Martinus een knutselmiddag waar kinderen samen met een ouder of begeleider een lampion kunnen maken. Het knutselen begint om 16.00 uur. Aansluitend aan het maken van de lampionnen en voorafgaand aan de viering is er een eenvoudige maaltijd voor de kinderen  en de  ouders die geholpen hebben met knutselen.

 

Aanmelden voor de knutselmiddag en de maaltijd kan voor 10 november a.s.  via dit formulier.
Het maken van de lampionnen vindt plaats in de Sint Martinuskerk in Cuijk. Het zou fijn zijn als je je eigen schaar en nietmachine meeneemt.

 

Het deelnemen aan de viering en de lampionnenoptocht  is op eigen gelegenheid.