UPDATE rondom de kerstdagen

donderdag 23 december 2021

Beste parochianen,

Terwijl de nieuwsbrief uit de drukmachine rolde werd bekend dat er zaterdagavond een persconferentie zou zijn met nieuwe maatregelen. Als gevolg daarvan is Nederland zondagochtend opnieuw in lockdown gegaan. Laten we hopen dat deze maatregelen ervoor zorgen dat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames beheersbaar blijft en het zorgpersoneel niet wordt overbelast.


Op maandag zijn aan het einde van de middag de nieuwe maatregelen van de bisschoppen voor de R.K. bekend geworden. Deze houden in dat er een maximum van 50 kerkgangers mag zijn en reserveren verplicht is op drukkere dagen.

 

Voor de vieringen rond Kerstmis betekent dit voor onze parochie het volgende:


Op Kerstavond is de nachtmis om 20 uur, m.m.v. een delegatie van Vivace.Deze is enkel te volgen via de livestream.

 

Eerste kerstdag is er om 9.30 uur een gezinsviering; om 11 uur is de dagmis m.m.v. cantores.

 

Tweede kerstdag is er om 9.30 uur een viering; om 11 uur is de eucharistieviering m.m.v. leden van het koor Beers-Escharen.

 

De vieringen en openstelling in Linden, zoals in de nieuwsbrief vermeld, zullen tot er versoepelingen zijn geen doorgang vinden.

 

De meest recente informatie vindt u altijd op de website van de parochie of de reserveringssite.

Voor alle Kerstvieringen en de komende zondagsvieringen geldt:reserveren verplicht!

Dit kan via de website www.martinuscuijk.nl of telefonisch op werkdagen tussen 9.30 en 13 uur via 0485.312555. Voor de weekdagen is reserveren niet nodig.

 

In de kerk geldt tijdens de vieringen: anderhalve meter maatregel, ontsmetten bij binnenkomst, mondkapje dragen bij bewegingen en de communie zal met het communiescherm worden uitgereikt.

 

U kunt ook alle vieringen volgen via de livestream die te vinden is op de website van de parochie! We nodigen u van harte uit om, wellicht op afstand, met ons Kerstmis te vieren!

 

We bieden ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de kerststallen in de kerk. Echter, om drukte te vermijden zal dit niet mogelijk zijn op eerste en tweede kerstdag.

Dan zijn alleen de kerststallen die in de zijportalen staan zichtbaar.

De Martinuskerk is voor kerststalbezoek geopend vanaf 27 december tot en met 2 januari van 11 uur tot 16 uur.

Ook hiervoor geldt: anderhalve meter maatregel, mondkapje verplicht, verplichte looproute. Er zal een maximum aantal bezoekers in de kerk tegelijk worden toegelaten.

 

We zijn als parochie blij dat we, ondanks de beperkingen toch samen Kerstmis kunnen vieren en de kerk voor bezoek kunnen openen.

Ondanks alle maatregelen wensen we u een Zalig Kerstfeest en alle goeds voor 2022. Namens het parochiebestuur, pastores en medewerkers,

 

vicaris Theo Lamers,
pastoor parochie H. Martinus

Nieuwsberichten

Reserveer uw plaats


Handige links

livestream