Met de parochie op bedevaart naar Lourdes; 7 - 12 mei a.s.

zondag 17 februari 2019

Waarom gaan mensen naar Lourdes?

Een vraag waar niet makkelijk antwoord op te geven is. Vaak wordt gedacht dat men alleen naar Lourdes kan als men ziek is. Het klopt dat Lourdes bij uitstek een plaats is waar mensen die ziek zijn troost en kracht vinden en waar zieken voorrang hebben. Maar als je aan mensen vraagt waarom ze naar Lourdes gaan, krijg je zeer uiteenlopende antwoorden. Mensen doen er kracht op, kunnen hun figuurlijke rugzakje daar bij Maria leegmaken en doen er nieuwe energie op. Anderen gaan uit dankbaarheid, uit nieuwsgierigheid of omdat ouders of iemand anders gevraagd heeft om met ze mee te gaan.


Kortom, Lourdes is met geen andere plaats ter wereld te vergelijken en maakt het daarom zo bijzonder, indrukwekkend en intens. Als toerist loop je er verloren, als pelgrim ervaar je wat Lourdes voor je kan betekenen.


Van 7 t/m 12 mei wordt weer de jaarlijkse bedevaart naar Lourdes ondernomen vanuit de Heilige Martinus parochie in Cuijk. Uiteraard zijn ook mensen van buiten de parochie van harte welkom.


Vanuit Cuijk reizen we per bus naar de luchthaven van Maastricht waar we in 1,5 uur naar Lourdes vliegen. In Lourdes logeren we in een goed drie sterren hotel op loopafstand van het Heiligdom. Deze vliegreis is ook geschikt voor mensen die (intensieve) zorg nodig hebben. Zij logeren in het zorghotel waar 24 uur per dag zorg verleend wordt door eigen Nederlandse vrijwilligers.


In Lourdes wordt een programma aangeboden waaronder de viering aan de Grot, de Mariale Lichtprocessie, de sacramentsprocessie, de kruisweg, internationale mis, een rondleiding over het Heiligdom, een stadswandeling naar de huisjes waar de H. Bernadette gewoond heeft en niet te vergeten een excursie naar de prachtige Pyreneeën.


Durft u het aan om mee te gaan? Neem de folder mee die achter in de kerk ligt of vraag vrijblijvend meer informatie aan bij Anny Spanjers (0485) 31 33 93, of kijk op de website  www.vnb.nl voor verdere informatie en reisverslagen.

VNB organiseert niet alleen pelgrimsreizen naar Lourdes, maar nog veel meer betekenisvolle bestemmingen zoals Israel en Rome.


Middels deze link komt u direct op de pagina van de parochie bedevaart.


U kunt de folder ook downloadenNieuwsberichten

Handige links