Uitnodiging voor inzegening van de Kaarsjeskapel H. Jozef 28 oktober a.s.

dinsdag 16 oktober 2018


Naast de MFA De Valuwe, is rondom de klokkentoren een Kaarsjeskapel gebouwd. Deze kapel wordt op zondag 28 oktober 2018 ná de Eucharistieviering (in de MFA) van 11.00 uur, zo rond 11.45 uur door pastoor Theo Lamers ingezegend.


Naast parochianen van de geloofsgemeenschap H. Jozef, zullen hierbij ook vertegenwoordigers van de parochie H. Martinus en de Gemeente Cuijk aanwezig zijn!
Namens het parochiebestuur H. Martinus en de geloofsgemeenschap van de H. Jozef nodigen wij belangstellenden van harte uit hierbij aanwezig te zijn.


Een korte terugblik over het ontstaan van deze Kaarsjeskapel:
De Multi Functionele Accomodatie (MFA) De Valuwe is geopend op 27 april 2018.
Van 1964 tot 2018 was het gebouw de H. Jozefkerk.


In deze kerk was in het voorportaal een Mariakapel, die zo’n twintig jaar geleden was ingericht door vrijwilligers van de parochie H. Jozef. Deze kerk is nu verbouwd tot MFA De Valuwe en de huidige kaarsjeskapel is gebouwd rondom de klokkentoren.


De bouw van deze kapel is mede mogelijk gemaakt door vrijwilligerswerk van een aantal parochianen van de geloofsgemeenschap H. Jozef. Zo hebben zij o.a. het schrootjesplafond verwijderd uit de kerk, waardoor er niet bezuinigd hoefde te worden op het budget voor de bouw van de kaarsjeskapel!
De inrichting van de kapel is ook door vrijwilligers gedaan met authentieke elementen uit de H. Jozefkerk: het altaar, de leistenenvloer, het plafond, de beelden van Maria én Jozef, de kaarsenstandaard en de bankjes.


Aan de buitenkant zie je het zgn. polymetrisch siermetselwerk d.w.z. stenen van verschillend formaat en op elkaar afgestemde kleuren! De eerste steen is gelegd op 16 maart 2018 door wethouder G. Stoffels en verder is de kapel gemetseld door leerlingen van de coöperatieve vereniging Bouwmensen bijgestaan door aannemer BCP-bouw!


De inzegening van de kaarsjeskapel H. Jozef door pastoor Theo Lamers is op zondag 28 oktober 2018.

U bent van harte welkom!

Namens de geloofsgemeenschap van de H. Jozef
F. v.d. Bogaard

Nieuwsberichten

Handige links