18 juni a.s. concert Ode aan Bach in St. Martinuskerk Cuijk

dinsdag 13 juni 2017

De vaste bespeelster van Cuijk’s Severijn-orgel organiste Tineke Steenbrink en trompettist Diederik Rijpstra brengen op 18 juni om 16.00 uur in de een ode aan Bach. De twee werken al jaren samen en hebben een gezamenlijke voorliefde voor Bach, zachte geluiden en grote ruimtes met een mooie akoestiek. Diederik zette afgelopen maart met zijn ‘Happy Bachdag’ de Vereeniging in Nijmegen op zijn kop. Ook nu is Bach aan het woord: omdat het zo mooi is.


Tineke is medeoprichter van Holland Baroque. Na docentschap aan conservatoria in Zwolle en Groningen is zij sinds 2014 als docent werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In de Sint Martinuskerk Cuijk (Severijn-orgel uit 1650) vervult zij de functie van "organiste titulaire”. Tineke is de curator voor het online kanaal Baroque  op www.24classics.com. Haar jaren lange studie naar het autograaf van het "Stabat Mater” van Pergolesi leidde tot de publicatie in facsimile bij Edition Wallhall.

 

Als soliste is zij te zien op www.allofbach.com. Haar opleiding bestond uit de studie orgel bij en Willem Tanke en klavecimbel bij prof. Ketil Haugsand aan de Hochschule für Musik Köln (met ondersteuning van het Fonds voor de Podiumkunsten en de VSB-beurs). Met het behalen van het `Konzertexamen` werd deze studie met de hoogste onderscheiding in Keulen afgerond.

U bent van harte welkom a.s. zondag 18 juni om 16.00 uur in de St. Martinuskerk te Cuijk
 
 
Nieuwsberichten

Handige links